Filters Sort results
Reset Apply
Bærene regnes i samme familie som blåbær og tyttebær og kalles ofte for amerikanske tyttebær. Tranebær gir deg masse C-vitaminer og antioksidanter, betakaroten, lutein, zea-xanthin, folat, kalium, jern mangan vitamin A og D. | ||
Tindved frukt består av sukkerarter , sukkeralkoholer, fruktsyrer, vitaminer (C, E og K), fenolforbindelser, karotenoider, fiber, aminosyrer, mineraler og plantesteroler. Frukten inneholder mange av disse i store mengder, og regnes derfor for svært næringsrik. | ||
Amalika også kalt Amla og Indian Gooseberry. | ||
Rå solbær er 82% vann, 15% karbohydrater, 1% protein og 0,4% fett. Per 100g servering som gir 63 kalorier har rå frukt høyt vitamin C innhold (218% av den daglige verdi, DV) og moderate nivåer av jern og mangan (12% DV hver). | ||
Allehånde er et sterkt krydder som smaker som en kombinasjon av pepper, nellik, muskat og kanel. Allehånde brukes i marinader, kålrabistappe, bakverk og passer til fisk, kjøtt, kål og lyse sauser. | ||
Triphala er en ayurvedisk urte formel som inneholder like deler av tre bær og frukter: Amalaki, Bibhitaki, og Haritaki. | ||
Hagtorn er viltvoksende i Nordvest-Europa, Nord-Afrika og Sørvest-Asia. | ||
Maqui er et lite han eller hunkjønnet tre som hører hjemme i Sør-Amerika, spesielt i Chile. Det kan nå 4-5m i høyden og er eviggrønnt. | ||
Schisandra er en hardfør busk som vanligvis finnes i Øst-Asia, og først og fremst i Kina. Planten kan vokse i nesten i all jord. | ||
Blåbær rangerer like etter jordbær i popularitet av bær. Blåbær har de høyeste antioksidant kapasiteter blant alle frukter, grønnsaker, krydder og smakstilsetninger. |