Filters Sort results
Reset Apply
Tørket gressløk brukes på samme måte som fersk. Den liker ikke høye temperaturer så godt, og bør derfor tilsettes i slutten av matlagingen. | ||
Rosmarin er elsket for sin skarpe smak og kraftige aroma. Den løfter en rekke fiske- og kjøttretter. I Middelshavsområdet er rosmarin et av de mest populære krydderene i krydderhylla. | ||
Det er kartlagt om lag 400 forskjellige forbindelser i hvitløken. Hvitløk har høye konsentrasjoner av spormineraler og da spesielt selen, samt vitaminer og enzymer. | ||
Valmuefrø har en nøtteaktig aroma. Malte valmuefrø har en enda fyldigere smak enn hele frø. Valmuefrø brukes til pynt og smakstilsetning i bakverk, særlig i loff og rundstykker. | ||
Deilig oreganokrydder. Aromatisk og rik på smak. Et av verdens mest brukte krydder. Oregano er mye brukt som krydder i landene rundt middelhavet. Den tilfører maten god smak og viktige næringsstoffer. | ||
Provence krydder er en rik og kompleks klassisk fransk krydderblanding. Den brukes både til salat, kjøtt, fisk- og grønnsaksretter. Det er en anvendelig blanding som passer godt i mange retter. | ||
Natron brukes vanligvis som hevelsesmiddel ved baking. Natriumbikarbonat eller Natron er svært basisk og brukes bl.a. også til å produsere såpe. | ||
Karri er en av de vanligste krydderblandinger og kommer fra indisk kjøkken. Brukes i en rekke middagsretter. | ||
Persille er et mye brukt krydder, både fersk og tørket. Den setter ekstra god smak på maten. I tillegg blir maten tilført flere gode næringsstoffer. Du kan gjerne kalle persille supermat og bruke mye av den. | ||
Bergsaltet egner seg utmerket til bruk i matlaging og baking. Siden det ikke inneholder jod er det også utmerket til fermentering av for eksempel grønnsaker. Finmalt bergsalt er et naturlig salt, helt fritt for tilsetningsstoffer. |