Filters Sort results
Reset Apply
Blomstene har en kraftig rød farge som er lett løselig i vann og som setter farge på hibiskuste og nypete eller andre urteteer som er tilsatt hibiskus. | ||
Gurkemeie er hovedingrediens i karri og den brukes i allslags middagsretter, sauser og salater. Den er spesielt populær i asiatiske retter. | ||
Roseknopper i rød/rosa farge. | ||
Tulsi, også kjent som Holy Basil eller i Norge Hellig Basillikum, er en hellig plante i Hinduismen. Dens latinske navn er Ocimum tenuiflorum. Den er en aromatisk plante i familien Lamiaceae, hjemmehørende i India. Den er også dyrket i mange land i Asia. | ||
Rehmannia er en tradisjonell kinesisk plante. På kinesisk, kalles det Di Huang. Det er også kjent som kinesisk revebjelle. | ||
Silymarin er tungt oppløselig i vann. Derfor brukes ikke frøene til urtete.
Ca 2,5 teskjeer malte frø kan inntas 3 ganger daglig. | ||
Muira Puama, også kjent som "Potency Wood", er hjemmehørende i Amazonas regnskog. | ||
Brukes i utarbeidelsen av pickles, grønnsaksretter, daals, og krydderblandinger som panch phoron og sambar pulver. De blir ofte brent for å redusere bitterhet og forbedre smak. | ||
Shatavari er en art av asparges som stammer fra Sri Lanka, India og Himalaya. Det er en viktig plante i det tropiske og subtropiske India. I Ayurveda har shatavari blitt beskrevet som en rasayana urt og har vært brukt i stor utstrekning som et adaptogen. | ||
Blåbær rangerer like etter jordbær i popularitet av bær. Blåbær har de høyeste antioksidant kapasiteter blant alle frukter, grønnsaker, krydder og smakstilsetninger. |